Hingstar

Avelshingstar genom åren

Vi har haft tre hingstar hos oss genom åren. Först lånade vi RE 2 Quartz under en säsong, följt av hans son RE 4 Apple Basket några år senare. 
2009 köpte vi Baskets son Apple´s Original tillsammans med brittiska vänner. Under två år gick han med våra ston tills det var dags för honom att tjänstgöra i Storbritanninen. Läs mer om Original här nedan. 

RE 12 Apple´s Original 36/23

Född hos Louise Rundell, Vårgårda, 2004
e. RE 4 Apple Basket u. Re 19 Hawkwell Nikita 12/124 ue. Tawbitts Mr Toff.

Original är en välmeriterad hingst med utställningsframgångar i såväl Sverige som Danmark, med både svenska och utländska domare. (Se hans meritförteckning nedan.)

Han har 10 avkommor. Sonen Apple´s Tip Top (u. Vildrosens Glenda) utsågs till Bästa föl och unghäst på Riks 2009. På Riks 2011 godkändes Tiptop som avelshingst med utmärkta vitsord. Mamma till Tiptop är vår uppfödning Vildrosens Glenda.


 

 
Riks 2007.

MERITER

Bästa unghäst på Riks -05, domare Mr David Brewer.

Bästa unghäst Riks -06, domare Gun Johansson, Lerum. 

På hösten 2006 godkändes Apple's Original vid hingstinspektionen med mycket goda vitsord av domarna  Mr David Brewer och Mrs Anne Western.

Best In Show på Riks 2007, domare Mrs Yvonne Campbell.

3:a i konkurrens från över 200 hästar av olika raser på Stora hästmässan i Roskilde, Danmark 2007.

Reserv Best in Show Riks 2008, domare Mrs Yvonne Campbell.


I april -08 genomförde Original sitt bruksprov på Grevagården med 32 av 40 p och 8:or i snitt. Ryttare var unga Viktoria Alexandersson, som tidigare varken ridit bruksprov eller unghäst, men som visade upp en mycket fin ritt. Originals samarbetsvilja och temperament bedömdes mycket positivt.

Vi samägde Original tillsammans med domaren och uppfödaren Yvonne Campbell samt Maddy Buttner i Storbritannien fram till 2011. Original ägs nu enbart av Maddy Buttner och verkar i brittisk exmooravel , som den förste icke-brittiske exmoorhingst någonsin.