Våra härliga valacker/hingstar

H49/8 Teagle Excalibur


f. 1988 hos Yvonne Campbell, Teagle Stud, Priddy, Storbritannien 

e. H10/3 Quartz u. 12/112 Hawkwell Teagle Star 
 

"Joey" är en positiv exmoorvalack som gärna vill arbeta tillsammans med sin människa. Innan han kom till oss från Storbritannien för att vara vår dotter Alexandras ridponny, tävlades han i terränghoppning. Han har lärt min dotter och andra barn att rida samt används till terapeutisk ridning.
 

Sedan en tid tillbaka är han min lång tygel-häst. Hans favoritövning är spansk skritt, som han gärna vill ägna en stor del av våra träningspass åt.  Joey är en fantastisk liten häst med stor arbetsvilja!

2012 vann Joey överlägset det årets upplaga av Exmoor Pony Star, en tävling anordnad av Exmoor Pony Society i Storbritannien. En fin glasskulptur blev priset.

Joey är nu en gammal man. Han är mycket pigg och rör sig fortfarande som en betydligt yngre häst. Han ställer med nöje upp och visar sina färdigheter en stund i ridhuset, men annars är Joey numera pensionär. Tänderna är helt nerslitna, men än så länge klarar han att föda sig på blötlagd lucern, seniormusli och varm mash.


Joey, bästa valack och bästa veteran på Exmoorriks 2008.

Sir Marchall

                                      Född 2005 hos Jebos Ponnyavel
                              e. Heathpool Marischal u. Greenlease Cameo

Kallas Marsipanen. Vi köpte honom hösten 2008, då Måns var på jakt efter en körponny.  Enligt uppgift skulle han vara inkörd, men vi tog ändå allting steg för steg med körningen eftersom man inte kan vara säker på vad folk lägger in i begreppet inkörd .
Till vår glädje visade sig Marsipanen inte endast vara en ypperlig körhäst, utan också vara utrustad med ett underbart lynne. Iniridningen gick som en dans och idag rids Marsipanen både i skogen och på lektioner.

Marsipanens pappa har också ett fantastiskt temperament och kunde, trots att han är hingst, vara med på ridlektioner i grupp på Louise Rundells ridskola i Vårgårda. Mamma Cameo (som tyvärr inte är i livet längre) fick vi med på köpet. Läs mer om henne under "In memorian".
Marsipanen och Måns.

Vildrosens Cobblers Dream

Född hos oss 2014, e. Apple´s Tip Top u. Vildrosens Holly Blue ue. Vildrosens Glenda

"Cobby" är en stor rejäl unghingst av typisk Knightoncombemodell. Hans mormor Knightoncombe Clouded Buff var ELIT-premierad och fanns med oss fram till sin död vid 34 års ålder.

Cobby är orädd och mycket social. Förmodligen en perfekt blivande ridponny till mig och kanske till verksamheten, om jag nu vill låna ut honom 😉.

Vi har börjat träna agility och Cobby har visat sig vara som klippt och skuren för denna sport.