Charlotte Rhonwen Zetterberg

Jag kom till världen i Malmö och hade privilegiet att få växa upp omgiven av parker och granne med ett trädgårsmästeri. Det var en idyll med många kompisar på gångavstånd. Hela familjen delade en stor kärlek för djur av alla de slag. I villan bodde också en chinchilla, marsvin och en hund.  Vid sju års ålder startade min ryttarbana på närliggande Malmö Ridklubb. Det blev starten till en livslång passion för hästar!

1982 tog jag examen som undersköterska och arbetade några år inom vården. Samtidigt gick jag ponnyridinstruktörs- och ridlägerarrangörskurs och övergick så småningom till att driva ridskola och ridläger. På 90-talet började jag föda upp exmoorponnyer och läste genetik med inriktning hästavel på SLU i Uppsala.

Samma årtionde kom jag i kontakt med feldenkraismetoden, vilket inte bara förändrade och förbättrade min egen ridning, utan också lyfte min undervisning flera nivåer. Jag hoppade på den 4-åriga utbildningen till feldenkraispedagog i Tyskland och avlade examen 2003. Sedan dess erbjuder jag feldenkrais enskilt och i grupp samt håller kurser och ger ridlektioner. Det innebär även en del resande!

2012 tog jag examen på Sverigehälsans utbildning till Mindfulnessinstruktör.

Mellan 2008 och 2012 arbetade jag som pedagog på särskolan Kristofferus i Hardeberga. I mina uppgifter ingick både regelbunden feldenkrais och att ansvara för den terapeutiska ridningen. 

Jag har även under några år undervisat på Malmö Högskolas utbildning "Användning av häst i vård och socialt förändringsarbete".

2017 utbildade jag mig till terapeut i reflexintegrering. 

I nuläget är jag engagerad i tysk-amerikanska paret Ritters webbaserad ridkurser, framförallt i "The Aware rider", där jag samarbetar med  min brittiska feldenkraiskollega Catherine McCrum.