Fölbebisar 2010
Vildrosens Lester Figg
 e. RE 12 Apple Original 36/23 u. 335/2 Vildrosens Holly Blue 
                                                   ue. RE 6 Octavius 14/57
 
Första april bjöd på en glad överraskning! Vildrosens Holly Blue fick oväntat ett vackert hingstföl några veckor för tidigt. På morgonen hittade Måns en upprörd Holly i hagen, men inget föl. Efter en stunds letande hittade vi den lille killen i en skogsbacke, där han förtvivlat försökte dia en ek!
Måns bar tillbaka "Figge" till mamma och sen fick de båda tillbringa dagen i en box. Vår veterinär Ursula Palm behandlade honom och tog prover för att bl.a. utröna om han hade tillräckligt med antikroppar. Då vi inte var säkra på hur länge det dröjt innan vår hingstunge fått råmjölk var detta viktigt att ta reda på. (Numera vet man att fölet bör få råmjölken inom 6 timmar.)
Provet visade att Figge hade mer än tillräckligt med antikroppar, något vi redan misstänkte då han är en pigg och vaken krabat när han inte äter eller sover. 
På insidan av ena låret har Figge en liten svart fläck, som kännetecken. Namnet?  Efter en karaktär i en av Monica Dickens böcker!

Figge och mamma Holly har varit på premiering på Bollerup sista veckan i juli. Han skötte sig ypperligt, var nyfiken på allt runt omkring, men helt orädd. Domarna tyckte att han var en lovande fölunge.

Figge ägs numera av Lotta Reinius. Han genomförde ett bra 3-års test våren 2013.

Vildrosens Mary Poppins
e. Apple´s Original  u. Vildrosens Witch Hazel ue. Octavius

Mary Poppins är en ljuvlig liten flicka, som verkar ha nedärvt båda föräldrarnas bästa egenskaper.Blivande avelsston på stuteriet. Läs mer om henne under "ston".
Vildrosens Caspian
e. Apple´s Original u. Greenlease Cameo ue. Dunkery Buzzard

Caspian ser ut som en liten sagohäst med sin mycket mörka, nästan svarta hårrem. Han är känslig och rör sig lätt. På moderns sida är han halvbror med Marsipanen.
Morfadern var en av de mest framgångsrika ponnyerna på utställningar när han levde. Han prydde bl.a. den gamla handboken om Exmoorponnyer, som EPS ger ut. 
Läs mer under "valacker".
Vildrosens Tango
e. Apple´s Original u. Apple Jezzie ue. Hawkwell Tizzy Whisie

Tango har ärvt mammas ljusa, lite röda färg. Hon är en mycket rastypisk exmoor och med Tizzys ovanliga blod på mödernet är hon ett viktigt tillskott till exmooraveln. Mamma Jezzie såldes f.ö. till Storbritannien och Teagle stud våren 2011.
Såld till Östergårdens stuteri i Ljung.
Pixie Lee
e. Apple´s Original u. Bisquie ue. Quartz. Upp. och ägare Östergårdens stuteri, Ljung