Hästarna

Vildrosens Cobblers Dream

Född 2014, e. Apple ´s Tip Top u. Vildrosens Holly Blue ue. Octavius.

Cobby har fått sitt namn efter en av hästarna i Monica Dickens böcker om Follyfoot. Han är en nyfiken och trevlig valack av den grövre modellen, som är barnbarnens ponny. Förutom det tränar vi agility och dressyr från marken. 
Liten Cobby!

Marco Ålbäkkegård

Fredriksborgshäst född 2006 i Danmark. 157 cm hög.

Marco godkändes som hingst 2009 och hann få ett föl. Året därpå kastrerades han då han inte vuxit tillräckligt. 
Efter en förmodligen god grundutbildning lånades han ut och blev tyvärr felriden hos fodervärden. Han var extremt asymmetrisk, saknade framåtbjudning och förstod inte de grundläggande hjälperna. På det hela taget verkade han lite avstängd. Men han gick igenom en rigorös veterinärbesiktning utan anmärkning och jag förväntade mig därför att allt skulle gå bra, även om jag var beredd på att börja om från början. Tyvärr visade sig Marcos problem vara större än jag kunnat förutse. Han var orolig, hade sadeltvång och var så asymmetrisk att det inte gick att leda honom på fyrkantsspåret i höger varv. 
Det har varit en lång väg tillbaka med flera besök av kiropraktor i kombination med träning. Marco var också allvarligt sjuk en sommar, men tillfrisknade som tur var även om det tid tid. De senaste tre åren har min tid varit begränsad beroende på dels dödsfall i familjen, dels att min gamla mamma behövt mycket hjälp. Nu är vi i alla fall back on track, denna gången med assistans från en mycket duktig osteopat. Det har visat sig vare en behandlingsmetod som verkar djupare och passar Marco bättre.

Nygodkänd hingst!

Vildrosens Ivanhoe

Född 1993 hos oss, e Readers Rendition u. Vildros ue. Um Said xx

Ivanhoes mamma Vildros var min allra första egna häst, som gett upphov till vårt stuterinamn. Hon blev 29 år och var en korsning mellan engelskt fullblod och troligen Irish Cob. Ivanhoes pappa var en quarterhingst vid namn Readers Rendition.

Ivanhoe är nybliven pensionär. Han är en framåt och känslig häst med lätthet för samling. Han är den häst jag utbildat längst och som förverkligade min dröm om att piaffera. Jag saknar verkligen att rida honom, men kan fortfarande minnas den underbara känslan.