Vänner vi saknar

RE 7 Knightoncombe Clouded Buff

Född 1979 hos Mrs C.E. Mitchell, Withypool, Storbrittanien, 
e. 85/32 Dazzling Boy  u. 8/33 Clayford Bracken Sweetie.
  
 
 

Buffy blev 34 år! Under sitt liv fick hon flera avkommor av mycket hög kvalitet, vilket resulterade i att hon för flera år sedan ELIT-premierades. 

Buffy var en tillgiven och pratig dam, som älskade att bli ompysslad. Om jag ska välja ett ord, som beskriver hennes karaktär skulle jag välja "vänlig". Buffy utstrålade vänlighet.
När hon var yngre reds hon en hel del och var även en tillgång vid terapeutisk ridning. Hon tog speciellt väl hand om de funktionshindrade barn, som var rädda i början. En rädsla som försvann efter kort tid ihop med henne.

På senare år levde Buffy ett skönt pensionärsliv och gav oss alla en glädjeinjektion genom att bara finnas bland oss. 


Kvar hos oss finns Buffys dotter Vildrosens Holly Blue och våren 2014 väntar vi ett föl efter henne.

Docs Jimmy Lark

Quarterhäst född 1988 på Skylark farm, USA, e. Docs Tommy Lark u. Star Jo Lark.

Jimmy var min duktiga och framgångsrika tävlingshäst i pleasure, trail och horsemanship. Han kom till mig från USA när han var 3 år och fanns hos mig till sin död vid 24 års ålder. Han var en underbar vän och en lyhörd uteridningshäst med bl.a.  världens mjukaste trav.
På senare år var han till stor hjälp och glädje vid terapeutisk ridning för barn med funktionshinder.
 

13/62 Greenlease Cameo

Cameo var ett sto med mycket goda rörelser. På fädernet stammade hon från flerfaldige brittiske utställningsvinnaren Dunkery Buzzard med hjord 12 och 1 bakom sig, på mödernet från hjord 23.
Tyvärr tog Buzzards framgångsrika utställningskarriär, så mycket tid, att han idag är en av de hingstar, som anses vara underrepresenterade när det gäller avkommor. 

Cameo importerades till Sverige av Louise Rundell och användes flitigt på Stuteri Apples ridskola. Dessutom hann hon med att få flera föl genom åren, både hos Louise och senare ägare. P.g.a. olika omständigheter har hon dock idag ingen avkomma, som används i avel.

En orsak var att hennes senaste dräktigheter innan hon kom till oss, antingen slutade med att hon kastade eller fick ett dött föl. Därför såldes hon som promenadhäst och kom till oss tillsammans med sin son Sir Marchall (se "valacker") hösten -08. 
Vår veterinär undersökte henne och hennes fortplantningsorgan var i mycket gott skick.  Däremot visade det sig att hon hade en infektion i livmodern, vilket troligen varit orsaken till hennes misslyckade dräktigheter. Cameo behandlades för detta och fick i maj 2010 hingstfölet Caspian (se "föl") . Han finns kvar hos oss och om han fortsätter utvecklas positivt kommer vi att behålla honom som hingst.

Fram till sin pension reds Cameo regelbundet. Hon var en pigg och känslig ridhäst.  Trots  detta var hon en ypperlig nybörjarhäst med sitt milda, vänliga sinnelag. Hon var en mycket uppskattad terapihäst för särskolebarnen från Kristofferusskolan.
Älskade Cameo

335/1 Vildrosens Witch Hazel

Född 1997 på Vildrosens stuteri,
e. RE 6 Octavius 14/57 u. RE 19 Hawkwell Nikita12/158 ue. Tawbitts Mr Toff 

AB-premieradEn dag i maj 1997 föddes en pigg och orädd fölunge på Vildrosens stuteri. Redan efter några dagar började hon smita från sin förtvivlade mamma för att kolla vad vi höll på med på gården. Att skutta runt på ridbanan och störa den som red, eller att vara med i trädgården och fika var roligare än att gå med gamla mamma. Ganska snart fick hon smeknamnet Häxan för att det var något magiskt över henne.

Häxan var ett synnerligen rastypiskt sto; välproportionerlig med vackert huvud och mycket goda rörelser. Hon stammade på mödernet från hjord 12, en av de allra äldsta på Exmoor. 
 


Vi ställer inte ut våra ponnyer så mycket, men på alla utställningar vi deltagit i erhöll hon alltid höga poäng med guld och framskjutna placeringar.

Häxan har bl.a. utsetts till Bästa unghäst och BIM på Riksutställning för Exmoorponnyer. Hon har tilldelats Best In Show-titeln vid Bjärsjölagårds sommarpremiering i hård konkurrens från flera andra raser.

Vårt stuteri har förlorat ett av sina allra finaste avelssto. Vi har förlorat en av våra käraste vänner. Vila i frid, Häxan.

Hennes avkommor är (alla med prefixet "Vildrosens" framför):
Glenda: avelssto på stuteri Apple
Magic: 3-årig valack
Mary Poppins: blivande avelssto hos oss
Peter Pan: hingstföl 
Vackra Häxan på Exmoorriks 2008.